top of page

Alle dagen Pasen

Bijgewerkt op: 20 okt. 2021


Van mijn 12-jarige zoon heb ik geleerd wat ‘de jeugd van tegenwoordig’ verstaat onder het Engelse ‘satisfying’ of in het schoon Nederlands ‘bevredigend’. Enkele voorbeelden: een taart uit de oven halen en die ongeschonden op een dienblad leggen, schilderstape verwijderen na een verfklus, werken met een hogedrukreiniger en zien hoe snel je zichtbaar resultaat hebt, van een hoop ingrediënten een glad beslag maken,... Op YouTube vind je honderden video’s met satisfying beelden.

Mijn jongste dochter is nog blij met een mooie tekening die afgewerkt is en met paaseieren rapen. En ik? Voor mij is het sinds vorig jaar alle dagen Pasen! Nu ik 3 à 4 uur per week in de tuin ben (gemiddeld een half uurtje per dag) word ik elke dag bevredigd ;). Potjes vullen met compost, zaadjes zien kiemen, van elk gewas de eerste oogst mogen eten, een goed weggestoken komkommer vinden, de regentonnen na een bui weer gevuld zien, een emmertje slakken aan de kippen voederen,...

Vervolgens mag ik met al dat lekkers goochelen in de keuken. En dan zie ik de bevrediging in de ogen van mijn tafelgenoten...

Dankjewel aan iedereen die dit mogelijk maakt: mijn pépé zaliger, van wie ik de groene vingers en het serretje erfde, mijn man die mij helpt met het zware werk en alles eet wat ik hem voorschotel, de vele inspirerende leraren off- en online, aarde, water, lucht en vuur,...

#gardeningwithkids #pumpkins #Pasen #happygardening #growtofeedmyfamily

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page